Erään transhumanistin muotokuva


Näppäinten rapina kuuluu kaksitasoisen rivitaloasunnon alakertaan saakka, portaattomasti säädettävien monien tuulettimien humina vain huoneessa lähietäisyydeltä. Mustanpuhuvan teknologiansa keskiössä valkoiset kuulokkeet korvillaan hän uppoutuu ympäristöstään täysin poikkeavaan kuulokuvaan sekä verkon kautta simuloituun virtuaali-ikkunaan. Niiden kautta hän ulottaa jakamattoman huomionsa todellisuuteen, jossa lehmät lentävät ja pasifisti käy ihan huvikseen armotonta sotaa samanmielisiään vastaan. Hän retkeilee hyvin vakavissaan ja arvolatautuneena maailmassa, jossa venyy ja taipuu mitä uskomattomampiin suorituksiin elollisen kehon ollessa samanaikaisesti lähes liikkumaton.

Tukikohta on muotoilultaan futuristinen ja sen kyborgisissa elementeissä hehkuvat neonvihreät led-valot. Metallinharmaan pöytälampun valo heijastuu vaaleanharmaan pöydän pinnasta luoden inhimillistä lämpöä monitorin kelmeän hehkun sävyttämille kasvoille. Inhimilliset kyvyt ylittävän hahmoisuuden alkukoti on musta nahkainen nojatuoli ja käyttöliittymän näkymättömät raamit siinä, miten näppis on hiiren tapaan parahultaisesti vinossa, jotta molempien käsien asento ja etäisyys ovat täsmälleen samat kuvaruutuun nähden. Muutoin sattuisi käsiin ja luultavasti ajan mittaan myös hermoon.

Kaappien melamiinipintaiset ovet ovat kiinni, seinät maalatut, valkoiset. Laminaattilattia on matoton. Huoneen ainoan ikkunan vasemmasta ylänurkasta valuu kohti lattiaa pimennysverhon virkaa toimittava tumma torkkupeitto, jonka toisen kulman hän asettelee nukkumaan mennessään ikkunan oikeaan ylänurkkaan tuuletusikkunan väliin, käännettyään ensin vanhuuttaan harittavat harmaat sälekaihtimet kiinni. Lattialla on varjostimestaan muutossa ruttuuntunut vaalea pöytälamppu, likainen taustavalaisulla varustettu rannekello sekä epämääräinen patjan, peiton, tyynyn ja sekalaisten, yhteensopimattomien liinavaatteiden muodostelma, jonka sylissä hän harjoittaa toista elintärkeää asentoaan. Muuta huoneessa ei ole, eikä muuta tarvita. Kaikki on tarkoituksenmukaista ja käytännöllisyys venyy äärimmäisyyksiin. Ovi on kiinni.


(Kirjoitettu tosielämän pohjalta…)

CC BY-ND 4.0 Erään transhumanistin muotokuva, jonka tekijä on hannetuuli, annetaan käyttöön lisenssillä Creative Commons Nimeä-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen Lisenssi. Tätä lisenssiä täydentäviä käytön sallivia ehtoja voi löytyä sivulta Tekijänoikeudet.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *